Modličarenje

Dečija radost i Modlica u Irigu

Modlicina radionica u vrtiću Dečija radost u Irigu je bila uzbudljiva i nama i deci. Trebalo je za dva sata održati dve uzastopne radionice za 30ak dece, održati njhivu pažnju, uperiti njihovu maštu u nešto sasvim novo. Ali današnja deca jako brzo napreduju. (To verovatno svaka generacija kaže za narednu. :D) Niko od njih nije čuo za 3d štampač, a opet su momentalno shvatili šta taj robot radi i šta može da proizvede. Zamislite koliko smo se zabavljali! 🙂 

Mesili smo i razvlačili testo, modličarili, keksi su se odmah pekli i deca su za desetak minuta videla rezultat svoga rada ili bolje reći – igre. Dakle šta su sve saznali i iskusili kroz igru – pojam 3d štampe, posmatranje rada 3d štampača, upotreba 3d štampanih modlica sa utiskivačima kao alata za izradu keksa i na kraju namena gotovog proizvoda – dalja prodaja sa društveno odgovornim ciljem.

Dakle bitan detalj je da su keksi koje su deca napravila bili namenjeni za prodaju na štandu vrtića tokom manifestacije Pudarski dani u Irigu. Pa odatle anegdota, jedan dečak je rekao: “Ju kako dobro izgledaju, al ćemo da zaradimo!” Prihod od prodaje kolača koje su obezbedili roditelji dece iz vrtića, bio je namenjen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.
Svaka čast za male i velike učesnike ove akcije i vrtić Dečija radost!

A ovako im je bilo sutradan >>> Radionica za decu: 3d štampa i izrada keksa

Nazad na novosti

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *