Kako je fb grupa Modličarenje nastala zahvaljujući Instagramu 11.11.2017. – Napisano u: Modličarenje – Oznake: , , , , ,

Kada je Modlica nastala i u roku od par dana dobila veliki broj fanova prvenstveno na fejsbuk stranici, počela sam da se informišem o Instagramu, mreži koju do tada nisam koristila.

Hashtag… Između ostalog, shvatila sam da bi bilo dobro imati i neki svoj, jedinstven #

Par dana sam razmišljala, kao i uvek brainstorm-ovala sa Petrom i eto ga!

#Modličarenje

Želela sam da ta reč bude nešto sveobuhvatno i da jako asocira na modlicu. To je znači to – istim imenom nazvane sve aktivnosti koje se tiču rada sa modlicama.

Reč asocira još i na tračarenje, nešto što se (nepravedno) pripisuje ženama ali u mojoj verziji je to baš obrnut slučaj – tračari onaj ko je besposlen, a sve vredne modličarke to definitivno nisu. Pa je iz toga, onako što bi se reklo među nama, kasnije nastao slogan: Ne tračarim. Modličarim!

Kao što sam rekla, citiraću se “aktivnosti koje se tiču rada sa modlicama” računala sam da podrazumevaju i razmenu iskustava, recepata, informacija, potrebu da se nekome pohvalite svojim radovima ili požalite zbog pukotine na glazuri, razlivene boje i slično.

Kada sam sagledala sve ove aspekte, sinulo mi je da treba da kreiram grupu na fejsbuku jer se to dodatno uklapalo u našu nameru da učimo od iskusnijih, da čujemo kakve su potrebe, saznamo koji su trendovi i na koji način naš proizvod može da bude od što veće koristi.

Naš cilj je bio i ostao, da svaka modlica koja “izađe iz naše kuhinje” bude savršena, a jasno je da je za njegovo postizanje neophodan feedback (između ostalog).

Takođe mi je bilo jasno da je ovakav potez i veoma značajan za marketing pa ga i drugima preporučujem.

Grupa Modličarenje sada ima preko 3500 članova koji se druže i uživaju.

U odeljku files postoji prava riznica recepata i saveta. Skupljala sam ih do momenta kada više nisam uspevala da postignem i rekla sam sebi – ovde već ima toliko toga, ne znam ni šta se više novo može pojaviti. Ali pojavljuje se. Zato vas pozivamo da se učlanite u grupu i osim svega što sam pomenula, lepog i korisnog, kao član grupe imate mogućnost da s vremena na vreme uhvatite neku rasporodaju modlica ili učestvujete u nagradnoj igri.

Koliko sam do sada uspela da propratim, grupa je dragocena početnicama. One ovde mogu da postave pitanja i dobiju odgovor, podršku, iskren komentar. Čini mi se da se mnogo žena počelo baviti ovom umetnošću u poslednje vreme.

Čak i ako se ne bavite ovim poslom (ili hobijem) dobrodošli ste u grupu da uživate u fotografijama koje se svakodnevno pojavljuju pa na taj način možete da nađete i svoju modličarku koja će za vas praviti ove medene keksiće kada poželite da obradujete sebe ili nekoga, da poklonite proizvod koji nije industrijski i na taj način podržite male proizvođače i žensko preduzetništvo.

Slatki stolovi na kojima su ručno ukrašeni keksići neizostavan detalj su postali deo raznih proslava. Poklončići za goste na svadbi su takođe često baš medenjaci, kutija sa medenjacima može da bude unapređena verzija koverte u kojoj  poklanjate novac mladencima. Tematski keksići za devojačko veče i druge povode mogu da budu izuzetno atraktivni ili da nose neku poruku. Dakle toliko je mogućnosti da ove prelepe keksiće uposlite, a oni vas nikako neće razočarati.

O humanitarnim aktivnostima u kojima su modličarke učestvovale ću pisati uskoro, zavređuju poseban tekst. 🙂