Modličarenje

Kako je fb grupa Modličarenje nastala zahvaljujući Instagramu

Modličarenje

Kada je Modlica nastala i u roku od par dana dobila veliki broj fanova prvenstveno na fejsbuk stranici, počela sam da se informišem o Instagramu, mreži koju do tada nisam koristila.

Hashtag… Između ostalog, shvatila sam da bi bilo dobro imati i neki svoj, jedinstven #

Par dana sam razmišljala, kao i uvek brainstorm-ovala sa Petrom i eto ga!

#Modličarenje

Želela sam da ta reč bude nešto sveobuhvatno i da jako asocira na modlicu. To je znači to – istim imenom nazvane sve aktivnosti koje se tiču rada sa modlicama, od proizvodnje do upotrebe.

Reč asocira još i na tračarenje, nešto što se (nepravedno) pripisuje ženama ali u mojoj verziji je to baš obrnut slučaj – tračari onaj ko je besposlen, a sve vredne modličarke to definitivno nisu. Nismo besposleni ni mi. Osim što modlice proizvedemo, mi ih i testiramo na testu, fondanu, modeling masi ali i koristimo veoma često.

Računala sam da “aktivnosti koje se tiču rada sa modlicama” podrazumevaju i razmenu iskustava, recepata, informacija, potrebu da se nekome pohvalite svojim radovima ili požalite zbog pukotine na glazuri, razlivene boje i slično.

Kada sam sagledala sve ove aspekte, sinulo mi je da treba da kreiram grupu na fejsbuku jer se to dodatno uklapalo u našu nameru da učimo od iskusnijih, da čujemo kakve su potrebe, saznamo koji su trendovi i na koji način naš proizvod može da bude od što veće koristi.

Naš cilj je bio i ostao, da svaka modlica koja “izađe iz naše kuhinje” bude savršena, a jasno je da su za njegovo postizanje (između ostalog) neophodne povratne informacije od korisnika.

Takođe mi je bilo jasno da je ovakav potez i veoma značajan za marketing pa ga i drugima preporučujem.

Grupa Modličarenje sada ima preko 10.000 članova koji se druže i uživaju.

U odeljku files postoji prava riznica recepata i saveta. Skupljala sam ih do momenta kada više nisam uspevala da postignem i rekla sam sebi – ovde već ima toliko toga, ne znam ni šta se više novo može pojaviti. Ali pojavljuje se. Zato vas pozivamo da se učlanite u grupu i osim svega što sam pomenula, lepog i korisnog, kao član grupe imate mogućnost da s vremena na vreme uhvatite neku rasporodaju modlica ili učestvujete u nagradnoj igri.

Ono što je evidentno – grupa je dragocena početnicama. One ovde mogu da postave pitanja i dobiju odgovor, podršku, iskren komentar. Čini mi se da se mnogo žena počelo baviti ovom umetnošću u poslednje vreme.

Čak i ako se ne bavite ovim poslom (ili hobijem) dobrodošli ste u grupu da uživate u fotografijama koje se svakodnevno pojavljuju pa na taj način možete da nađete i svoju modličarku koja će za vas praviti ove medene keksiće kada poželite da obradujete sebe ili nekoga, da poklonite proizvod koji nije industrijski i na taj način podržite male proizvođače i žensko preduzetništvo.

Slatki stolovi na kojima su ručno ukrašeni keksići neizostavan detalj su postali deo raznih proslava. Poklončići za goste na svadbi su takođe često baš medenjaci, a kutija sa medenjacima može da bude unapređena verzija koverte u kojoj poklanjate novac mladencima. Tematski keksići za devojačko veče i druge povode mogu da budu izuzetno atraktivni ili da nose neku poruku. Dakle toliko je mogućnosti da ove prelepe keksiće uposlite, a oni vas nikako neće razočarati.

Nazad na novosti

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *