Creative Genius je? 07.09.2017. – Napisano u: Creative Genius – Oznake: , , , , , ,

Creative Genius su setovi za igru, razvoj i stvaranje. Čine ga modlice sa utiskivačima izrađene od biorazgradive plastike u oblicima specijalno dizajniranim za decu i Modelinko – modeling masa za izradu ukrasa za torte u fenomenalnom spektru boja.

Ovo je, što bi se reklo definicija, ali Creative Genius je mnogo više od toga. Mi volimo da kažemo da je to jedna genijalna igra. Tu priča postaje malo kompleksnija jer su sam proces kao i ono što ostaje kao rezultat ove igre toliko raznovrsni da se baš nikako ne mogu sažeti.

Za početak bih volela da vam dočaram kako se neke stvari prosto dešavaju kada imate jasnu ideju i kada za njenu realizaciju dođe pravo vreme. Takvih primera vidim mnogo i oko sebe pa želim da podelim naš.

Od samog starta, Petar i ja smo znali da ćemo vremenom izdefinisati dečiji program u okviru Modlice. Nije to neka posebna inovacija jer su baš dečiji rođendani često prilika da se keksići u obicima i sa likovima crtanih junaka, životinja i slično pojave i oduševe mališane.

Ali nama je bio fokus na tome da dečije oblike ne koriste samo mame kako bi napravile deci keksiće (to se svakako podrazumeva) nego da deca požele da oni sami nešto prave uz pomoć modlica.

Između mnogih novih poznanstava koja smo ostvarili tokom bavljenja ovim prelepim poslom, pojavio se i vlasnik firme Barvallo. Ova porodična firma, kao što sigurno mnogi već znaju, postoji dugi niz godina i bavi se proizvodnjom dekoracija za torte. Njihov asortiman je mnogo širi ali ovaj deo se tiče naše priče jer masu od koje se izrađuju figure i cvetovi oni i proizvode. Modeling masa koja se od fondana razlikuje po tome što se na vazduhu u potpunosti suši je, kako se ispostavilo, bila ono što je naš dečiji program čekao.

Tako je nastao Creative Genius!

Obe strane su to odmah prepoznale.

Zašto modeling masa, a ne glina ili plastelin?

Zato što:

  • poseduje fenomenalan spektar boja i nijansi
  • mešanjem boja se dobijaju prelepe kombinacije
  • boje se mogu mešati na razne načine
  • na vazduhu se potpuno suši i ne deformiše
  • može se bojiti flomasterom i dok nije potpuno suva
  • izuzetno je prijatna za mešenje
  • ima divan miris
  • nije štetna po zdravlje i ako se pojade
  • omogućava da se kao rezultat igre dobiju predmeti koji imaju upotrebnu vrednost

Kroz postove će fotografije ilustrovati sve ovo, a kad dođete na našu radionicu videćete i sami. 🙂

U ponudi su veći i manji setovi Creative Genius.

Standardni setovi sadrže 6 modlica od kojih su 3 sa utiskivačima + Modelinka u 8 boja po 100 grama + 2 kutijice biljnog ulja za lepše oblikovanje.

Mini setovi sadrže 3 modlice od kojih su 2 sa utiskivačima + Modelinka u 4 boje po 100 grama + 1 kutijicu biljnog ulja.

Setovi su tematski, a trenutno su dostupni Safari, Okean, Livada i Selo. U sledećem postu ćete saznati Kako se igra ova genijalna igra? ← pročitajte.