Creative Genius

Creative Genius je?

Creative Genius

Creative Genius je igra za razvoj i stvaranje koju smo osmislili u saradnji sa firmom Barvallo kako bismo ujedinili naše već kompatibilne proizvode i ponudili deci i roditeljima još jednu dimenziju igre.

Odlučili smo da promovišemo upotrebu modlica i modeling mase za igru iz razloga što kad se dete igra modlicama i koristi modeling masu, posle te igre, modlice može da koristi i mama u kuhinji što nije slučaj ukoliko se modlice koriste sa plastelinom ili glinom jer se ovi materijali jako teško čiste iz nepristupačnih delova (ali i sa tepiha i drugih površina u domaćinstvu, što kod modeling mase nije slučaj). Modlice koje su “uprljane” modeling masom se samo ostave u hladnoj ili mlakoj vodi da odstoje i modeling masa će sama napustiti svaki ćoškić modlice jer se se potpuno istopiti. Osim toga, ova masa je jestiva, tako nema opasnosti po zdravlje.

Za igru Creative Genius, potrebne su modlice sa utiskivačima izrađene od biorazgradive plastike u oblicima specijalno dizajniranim za decu i Barvallo modeling masa za izradu ukrasa za torte u fenomenalnom spektru boja. Mi volimo da kažemo da je to jedna genijalna igra. Tu priča postaje malo kompleksnija jer su sam proces kao i ono što ostaje kao rezultat ove igre toliko raznovrsni da se baš nikako ne mogu sažeti.

Od samog starta, Petar i ja smo znali da ćemo vremenom izdefinisati dečiji program u okviru Modlice. Nije to neka posebna inovacija jer su baš dečiji rođendani često prilika da se keksići u obicima i sa likovima crtanih junaka, životinja i slično pojave i oduševe mališane.

Ali nama je bio fokus na tome da dečije oblike ne koriste samo mame kako bi napravile deci keksiće (to se svakako podrazumeva) nego da deca požele da oni sami nešto prave uz pomoć modlica.

Između mnogih novih poznanstava koja smo ostvarili tokom bavljenja ovim prelepim poslom, pojavio se i vlasnik firme Barvallo. Ova porodična firma, kao što sigurno mnogi već znaju, postoji dugi niz godina i bavi se proizvodnjom dekoracija za torte. Njihov asortiman je mnogo širi ali ovaj deo se tiče naše priče jer masu od koje se izrađuju figure i cvetovi oni i proizvode. Modeling masa koja se od fondana razlikuje po tome što se na vazduhu u potpunosti suši je, kako se ispostavilo, bila ono što je naš dečiji program čekao.

Tako je nastala igra Creative Genius!

Obe strane su to odmah prepoznale.

Zašto modeling masa, a ne glina ili plastelin?

Zato što:

  • poseduje fenomenalan spektar boja i nijansi
  • mešanjem boja se dobijaju prelepe kombinacije
  • boje se mogu mešati na razne načine
  • na vazduhu se potpuno suši i ne deformiše
  • može se bojiti flomasterom i dok nije potpuno suva
  • izuzetno je prijatna za mešenje
  • ima divan miris
  • nije štetna po zdravlje i ako se pojade
  • omogućava da se kao rezultat igre dobiju predmeti koji imaju upotrebnu vrednost

Sve ovo ćete videti na fotografijama u narednim postovima, a u sledećem ćete i saznati Kako se igra ova genijalna igra? ← pročitajte.

Nazad na novosti

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *