Modličarenje

Upoznajte Biljanu Božović i njene BBkolačiće

bbkolacici rucno radjeni keksi

Nema kraja radosti! Imamo rubriku Modličarenje i mogućnost da se zahvalimo mnogim ljudima što su bili deo našeg početka. Podrška sa svih strana u samom startu je veliki faktor uspeha. Ali ono što nas je povezalo sa Biljanom Božović i njenim BBkolačićima je nešto sasvim simpatično.

Biljin Bucko 😀

 

Bucmasto srce je simboličan i lep znak pa nam je mnogo drago da je baš u tom obliku bila prva naručena modlica. Prošlo je bukvalno nekoliko sati od momenta kada smo napravili profil na instagramu i objavili prve modele naših modli za kolače, kad eto nje! 🙂

Biljana je jako vedra i duhovita osoba, lepo je upoznati je, pa evo i vi imate tu priliku. 🙂

***

Ja sam Biljana i pravim Bbkolačiće, kolačiće sa idejom. Dušom mešene, srcem pečene.

To su ručno napravljeni i ukrašeni kolačići i medenjaci, nastali iz želje da se bavim onim što volim, a što će usrećiti druge.


Praveći za Božićne poklone medenjake i kućice od medenjaka shvatila sam koliko im se deca i odrasli raduju. Spontano su počele prve porudžbine, komplimenti i muke kako da naučim ono što me interesuje a nema škole ni kursa. U šali kažem da mi je sve ovo drugi fakultet, u zbilji, završila sam Političke nauke. Njih volim u tišini.

Kao mala gledala sam na naslovnoj strani Burde divne kućice od medenjaka a mama i baka su mi bezuspešno objašnjavale da ne mogu to da mi naprave. One su mogle da naprave sve, kućice su prepustile meni.

Pored svakodnevnog učenja i uživanja u radu, svaki keksić je ideja i priča za sebe. Bilo je svačega, iznenađenja, pomirenja, prosidbi, svadbi, rođendana, godišnjica, proslava firmi uz njih… Putuju na sve strane sveta.


Poseban segment su kolačići bojanke i radionice. Moguće da smo se sreli na nekoj od radionica na kojoj su ih deca (mala i velika) oslikavala ili ukrašavala. Videti ih da stvaraju nešto što nikada nisu i posle to grickaju ili čuvaju podjednako je zadovoljstvo. Umesto da boje zidove, dođite da bojimo kolačiće.

Radionice sa budućim koleginicama još uvek se razvijaju, a princip od koga neću odustati je rad u malim grupama i posvećenost u prenošenju znanja.

Sve je lakše uz podršku porodice i prijatelja i na tome sam im beskrajno zahvalna. Moj rad je dobio potpuno novu dimenziju pojavljivanjem Modlice. Sada je moguće da ostvarim baš svaku vašu i moju ideju, napravili su mi bucmasto srce i dobili me za sva vremena.

Pored mnogobrojnih humanitarnih akcija na koje se uvek rado odazivam, sarađivala sam i učestvovala na događajima u organizaciji Centra za kulturu Lazarevac, Kolarca, Miksera, Fabrike, Modelline Creativa, Gradske pijace Beograd. To je još jedna dimenzija mog posla u kojoj takođe uživam.

Volim život, Unu, jednog skromnog čoveka, decu, pse, more, serbiansoul.com

O čemu ste čitali pogledajte na fb stranici BBkolačići i pročitajte na istoimenom blogu.

***

Zahvaljujemo se Biljani na tekstu i uvek lepoj saradnji, a vama na poseti. Vidimo se svi u Modličarenju, do sledećeg čitanja, nek vam je svaki keksić savršen! 🙂

Nazad na novosti

Slični članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *